Kayıp yakınları: Kürt sorununda çözüm için geçmişle yüzleşilmeli

HABER MERKEZİ - Kayıp yakınlarının Amed, Êlih, Colemêrg ve İzmir'deki eylemlerinde Kürt sorununun diyalog zemininde çözümünün en önemli adımlarından birinin geçmişle yüzleşme olduğu vurgulandı. 

İnsan Hakları Derneği (İHD) ve kayıp yakınları kayıpların akıbetini sormak faillerinin yargılanmasını talep etmek için Amed, Êlih, Colemêrg ve İzmir'de bir araya geldi. 
 
AMED 
 
 
İHD Amed şubesi ve kayıp yakınları, “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” eyleminin 844’üncü haftasında Rezan (Bağlar) ilçesinde bulunan Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde gerçekleştirdi. Kayıplara ait fotoğrafların bulunduğu pankartın açıldığı eylemde, Amed'in Farqîn (Silvan) ilçesinde 14 Nisan 1995 tarihinde gözaltında kaybedilen Ali İhsan Dağlı’nın failleri soruldu. Kayıp yakınları, insan hakkı savunucular ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı açıklamada annelere gül verildi.
 
Açıklamada İHD Amed Şube Başkanı Ercan Yılmaz uzun yıllardır Cumartesi Anneleri'nin verdiği mücadeleyi hatırlattı. Yılmaz, her hafta bir çok kentte, kayıp yakınları ve İHD öncülüğünde gerçekleşen "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" eyleminde okunan hikayelerin Kürt meselesini demokratik yollarla çözümsüz bırakılmasının yansıması olduğunu vurguladı. 
 
Kürt meselesinin diyalog zemininde çözümünün en önemli adımlarından birinin geçmişle yüzleşme olduğunu hatırlatan Yılmaz, “Zira bugün burada fotoğraflarını taşıdığını her hafta hikayelerini paylaştığımız insanlar Kürt meselesinin demokratik çözümü konusunda çalışma yürüten insanlardı. Ancak bu dava ve soruşturmalarda faillerin bulunması ve cezalandırılması geçmişle yüzleştirilmesi yerine failleri aklayan bir sistemle yürüdü ve davaların neredeyse tamamının cezasızlıkla sonuçlandı. Bizler insan hakları savunucuları olarak Kürt meselesinin barışla sonuçlanması ve çözüme kavuşması için atılacak olan ilk adımlardan birinin geçmişle yüzleşmek olduğunu ifade ederek, adalet talep ediyoruz" dedi. . 
 
İHD Amed Şubesi Kayıp Komisyonu üyesi Avukat Berfin Elçi tarafından paylaşılan Dağlı’nın kaybettirilme öyküsü şöyle: "Ali İhsan Dağlı, eşi ve çocukları ile birlikte Amed’in Farqîn ilçesine bağlı Eşme köyünde ikamet eder. 14 Nisan 1995 yılında köyde güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyon sonrası çatışma çıkar. Çatışma sonrası Ali İhsan Dağlı evinin yakınların da gözaltına alınır. Köy muhtarı Mehmet Şirin Kılıç, gözaltına alınan Dağlı’nın köyden götürüldüğüne ve sol elinden yaralandığına şahit olur. Köy muhtarının aktardıklarına göre; Dağlı önce Hişkamergê köyüne götürülür. Yarım saat burada bekletildikten sonra bir helikoptere bindirilerek Silvan Jandarma Komutanlığına götürülür. Ali İhsan Dağlı’nın köyden çıkartılırken kurşun yarasından dolayı gömleğinin kanlı oluğuna şahit olunur. Köy halkının gözü önünde gözaltına alınan Dağlı’dan bir daha haber alınmadı.
 
GÖZALTINA ALINDIĞI BELGELENDİ
 
24 Nisan 1995 yılında babası Mehmet Dağlı tarafından DGM savcılığına yapılan başvuru sonrası aileye ‘Ali İhsan Dağlı adlı bir şahsın gözaltına alınmadığı söylenir.’ Yine 1995 Evrensel gazetesinin 11 Ekim tarihli haberine göre, ailenin İHD’ye başvurmasından dolayı köy, güvenlik güçleri tarafından basılır ve aile askerler tarafından şiddete maruz kalır. Bu baskılar Ali İhsan Dağlı’nın kaybedilmesinden sonra sürekli olarak devam eder. 11 Ekim 1995 yılında Evrensel gazetesinin ‘İşte Kayıp’ başlıklı haberi ile Ali İhsan Dağlı’nın gözaltında çekilmiş fotoğrafı ile gözaltına alındığı belgelenir. Sol fotoğrafta Ali İhsan Dağlı’nın elinin sarılı vaziyette olduğu görülür. Ailesi çekilmiş bu fotoğraf dışında Ali İhsan Dağlı’ya ilişkin başka bir somut bilgiye ulaşmaz. 16 Ekim 1995 tarihinde bu fotoğraf şubemize gelen ailesi tarafından teşhis edilir. İç hukuk yollarında sonuç alınmaması üzerine aile davayı AİHM’e taşıdı. AİHM, Türkiye’yi mahkûm etti.”
 
Açıklama oturma eylemiyle son buldu.
 
ÊLIH    
 
 
Êlih’te de İHD Şubesi ve kayıp yakınları “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” talebiyle 680’inci kez Gülistan Caddesi’ndeydi. Kayıp yakınları ve insan hakları savunucuları bu haftaki eylemlerinde 1 Nisan 1994 yılında Şirnex’in Cizîr ilçesinde gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Ahmet Bulmuş’un akıbetini sordu. Bulmuş’un kaybedilme öyküsünü İHD Şube Yöneticisi Rezan Baytar okudu. 
 
Bulmuş’un kaybedilme hikayesi şöyle: “Ahmet Bulmuş, Şirnex’in Cizîr’e bağlı Gunde Hebler’de evleri yakılması nedeniyle ilçe merkezine göç etmek zorunda kalır. Köyde bakkallık yapan Ahmet, Cizîr’e gelince yeni bir iş kuramaz, işçi olarak günlük işlerde çalışmaya başlar. 1994 yılının Nisan ayında bozulan radyosunu tamir ettirmek üzere Beşir adlı arkadaşının Mardin Caddesi’ndeki dükkânına gider. Dükkâna gelen beyaz toros marka bir araçtan inen eli telsizli ve silahlı üç kişi, kimlik kontrolü yaptıktan sonra Ahmet Bulmuş’a ‘Sen bizimle geleceksin’ der. Ahmet’i arabaya bindirip götürürler. Radyo tamircisi arkadaşı olaya tanık olur. Birkaç gün sonra İlçe Jandarma Komutanı Cemal Temizöz, Ahmet’in evinde arama yaptırır, bir şey bulmazlar. Eşi Fatım’a, ‘Eşini götürdük, misafirimiz oldu, üç dört güne bırakacağız, sen bize evde ne sakladığını göster’ der. Fatım, hiçbir şey saklamadıklarını söyleyince de tartaklanarak, fiziksel şiddete maruz kalır. Jandarma ve polisler tarafından ev birkaç kere daha baskına uğrar. Gündüz vakti evin avlusuna el bombası atılarak, ev tahrip edilir. Bunun üzerine ev sahibi Bulmuş ailesini evden çıkartır. Fatım bu olaydan 3 gün sonra dilekçeyle ilgili mercilere başvurur ancak yanıtsız kalır. A. adlı bir kişi, ‘Ahmet Bulmuş'la birlikte gözaltındaydık, gözlerimiz bağlıydı ama sesimizden birbirimizi tanıdık’ diyerek aileye haber verir. (Bu tanık üç-dört yıl sonra tanıklık yapamadan kalp krizi geçirerek vefat eder.)    
 
KIYAFETLERİNDEN TANIDI AMA BİRŞEY DİYEMEDİ 
 
1996 yılında Silopiya’da bir kuyuda 6-7 kişinin cesedine ulaşılır. Eşi Fatım, çuvalın içinden çıkan kafası kesilmiş bir cesedin üzerindeki sağlam kalan kıyafetlerden eşini teşhis eder ancak korkar, şikâyette bulunmaz. Silopiya Belediyesi, cesetleri toplu olarak kimsesizler mezarlığına defneder. Ahmet’in oğlu Vedat, BOTAŞ kuyularında yapılan kazılarda bir kafatası bulunması üzerine Cizre Cumhuriyet Savcılığı’na yeniden başvuruda bulunur. 2009 yılında soruşturma açılır ve Vedat’a üç ay içinde DNA testi için kan örneği vermek üzere çağrılacağı söylenir. Aradan yıllar geçer çağrı yapılmaz. Sadece kendisinin ve 2 tanığın ifadesi alınır.” 
 
Açıklama yapılan oturma eylemi ardından sona erdi.
 
COLEMÊRG
 
 
İHD Colemêrg Şubesi ve kayıp yakınları, eylemlerinin 170’inci haftasında Gever (Yüksekova) ilçesindeki Sanat Sokağı'nda bir araya geldi. Kayıpların fotoğraflarının taşındığı eyleme, Gever Belediye Eşbaşkanları, DEM ve DBP İlçe Örgütü üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı. Bu haftaki eylemde, Gever’e 24 Mart 2008 yılında polisler tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Fahrettin Şedal’ın failleri soruldu. İHD Şube üyesi Ozan Akbaş, 6 çocuk babası olan Fahrettin Şedal’ın hikayesini anlattı. 
 
YARALI HALDE KİMLİK SORGUSU YAPILDI
 
Evinin balkonunda kızı ile oturduğu esnada Fahrettin Şedal’ın vurulduğunu söyleyerek hikayeyi anlatmaya başlayan Akbaş, “Fahrettin Şedal çarşı merkezinde yaşıyordu. Gerginliğin had safhalara çıktığı dönemde toplumsal olaylar gerçekleşiyor ve bir hak arama yöntemi olarak insanlar, insan hayatına karşı gerçekleştirilen pervasız ve oransız saldırılara karşı bir anayasal hak olan sokaklarda eylemsellikler düzenliyordu. Bu olaylar sırasında vurulan ve hayatını kaybeden İkbal Yaşar için binlerce insan 24 Mart 2008 tarihinde yürüyüşe geçti. Akabinde çarşı merkezinde çıkan olaylar ile birlikte polis ekipleri rastgele havaya ateş açmaya başladı. Balkonda kızı Eylem ile oturan baba Fahrettin Şedal silah seslerini duyması ile birlikte kızını önüne alarak içeri girmek isterken açılan ateş sonucu vuruldu. Kızının üzerine yığılan Fahrettin Şedal’ın yaralı bedeni hastaneye götürülmek istendi. Bindirildiği aracın önü kesildi. Yaralı halde kan kaybeden Fahrettin Şedal’a kimlik sorgusu yapıldı” dedi.
 
AKIBETİ FAİLİ MEÇHUL BIRAKILDI
 
Şedal’ın cenazesi hastaneye yetiştirilmesi gerekirken keyfi muamele ile bekletildiğini hatırlatan Akbaş, Polislerin yaralı haldeki Şedal’a silah dipçikleri ile işkence yaptığını ve Şedal’ın bilincini kaybettiğini söyledi. Alternatif yollardan hastaneye götürülen yaralı haldeki Şedal, durumu ağır olması nedeniyle Van Yüzüncü Yıl Üniversite Hastanesine sevk edildiğini aktaran Akbaş şöyle devam etti: “18 günlük yaşam savaşını 10 Nisan 2008 tarihinde kaybetti. Bu olaylar silsilesinde tek bir kişi yargılanmadı. Balistik incelemesi tamamlanmadı. Kurşunun nereden ne açı ile geldiği öğrenilmedi, olay yerinde ki kolluk kuvvetinin silah ve mermileri incelenmedi. Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan tüm başvurular reddedildi. Dosya kovuşturmaya yer olmadığı gerekçesi ile kapatıldı. Böylelikle evinin balkonunda otururken vurulan, yaralı bedenine işkence edilen Fahrettin Şedal’ın akıbeti faili meçhul bırakıldı.”
 
Soruşturmanın takipsizlikle kapatıldığını belirten Akbaş, Şedal için hak mücadelesini her koşulda sürdüreceklerini ifade etti. 
 
Açıklama oturma eylemiyle son buldu.
 
İZMİR 
 
İHD İzmir Şubesi, iki haftada bir gerçekleştirdiği kayıp eylemini bu hafta da sürdürdü. Konak eski Sümerbank önünde yapılan eylemde "Kayıplar vicdandır, sahip çık" ve "Failler belli kayıplar nerede" pankartları açılırken bu hafta 30 Mart 1972'de Kızıldere'de katledilen Sabahattin Kurt'un hikayesi anlatıldı. 
 
İHD İzmir Şubesi Eşbaşkanı Ali Aydın, Sabahattin Kurt'un ailesine Niksar Savcılığı tarafından “Cenazenizi şu saate kadar almazsanız burada gömülme işlemi yapılacaktır” denilen bir telgraf yollandığını belirterek ailenin ise o koşullarda verilen saatte ulaşmalarının imkansız olmasından kaynaklı “usullere uygun defnedin” talebinde bulunduğunu ifade etti. 
 
Aydın, yaşananlara ilişkin devamla şunları aktardı: “Gelen ikinci telgrafta Sabahattin Kurt'un Niksar’ın Şavşak Mezarlığı'nda 157 nolu mezara gömüldüğü bildirilir. Yıllar sonra Şavşak Mezarlığı'nda Sabahattin Kurt'un küçük kardeşi Semih Kurt’un katılımı ile gazeteci yazar Murat Bjeduğ tarafından aramalara, resmi makamlar nezdinde araştırmalara, mezarlık çevresinde oturan ailelerin yaşlı büyükleriyle yapılan görüşmelere rağmen mezar yerini bulmak mümkün olmaz. Ne bir iz, ne bir işaret, ne de öyle telgrafta yazıldığı gibi bir mezar numarası veya belediyede bir kayda rastlanmaz. Köylü tanıklar, ‘sabah buraya genç bir cenaze getirip gömdüler, ne düşündüler ise akşama gelip çıkarıp götürdüler’ diye bilgi verirler.” 
 
Aydın, Kurt’un mezar yerinin 53 yıldır açıklanmadığını ifade etti. 
 
Açıklama, 5 dakikalık oturma eyleminin ardından sona erdi.
 
 

Diğer başlıklar

13/04/2025
22:31 Şam iktidarı protesto edildi
21:19 Bayık: Tek şartımız Öcalan’ın özgürce çalışabilmesidir
20:22 Kadınların karar alma mekanizmalarına katılımı için komite kuruldu
19:27 Hasan Oğuz mezarı başında anıldı
19:20 Belucistan'da eylemler sürüyor
19:14 Anadil çalıştayı: Güvence için yeni bir anayasa yapım sürecine girilmeli
19:02 Filozof Alain Badiou’dan Abdullah Öcalan’ın çağrısına destek
18:43 İngiltere-AB Parlamenterler Heyeti Federe Kürdistan Bölgesi’nde
18:37 KURDÎ-DER Adana eski başkanı İsa Bulut yaşamını yitirdi
18:34 Anadil çalıştayı: Mücadele her alanda yaygınlaştırılmalı
17:49 ‘Pişmanlık’ dayatılan 30 yıllık tutsağın tahliyesi ertelendi
17:29 İran rejimi 3 Beluc'u idam etti
17:24 Yunanistan Genelkurmay Başkanı Houpis: Türkiye bir tehdit, karşılık verebiliriz
17:14 Feleknaz Keskin’i arama çalışmaları sürüyor
16:57 DEM Parti Agirî'de çiftçilerle buluştu
16:45 DEM Parti Kadın Meclisi Dêrsim’de kadınlarla buluştu
16:26 ÖHD Genel Kurulu: Abdullah Öcalan'ın çağrısıyla yüzyıllık denklem yıkıldı
16:21 Göçük altında kalan işçi yaşamını yitirdi
16:14 Rusya’dan Ukrayna’ya füze saldırısı: En az 32 ölü
15:23 14 İBB tutuklusu farklı cezaevlerine sevk edildi
15:11 DİK’ten Sungur’un taziyesine ziyaret
14:51 Eğitim Sen'in çalıştayı ikinci günde: Yanlış bilgi köleleştirir
13:21 Abdullah Öcalan’ın yayımlanmamış fotoğrafı ortaya çıktı
13:09 İzmir’de polis şiddeti
13:06 Kobanê ve köylerine 4 ay sonra elektrik ulaştırıldı
12:36 Halep’te kontrol noktaları kaldırılıyor
12:02 Wan’da art arda depremler
10:27 Eskişehir'de maden arama ısrarı da karşı mücadele de sürüyor
10:00 İsrail’den Gazze’deki hastaneye hava saldırısı
09:53 Jin derginin yeni sayısı çıktı
09:47 Abdullah Öcalan’ın çağrısını destekleyen Darren Millar: IRA modeli örnek olabilir
09:11 Çağrının üzerinden 46 gün geçti: Adımlardan biri Kürtçenin statüsüdür
09:10 ‘Türkçe kitap getir, Kürtçe kitap al’ kampanyası başlatılıyor
09:09 Hasta tutsaklar için çağrı: Devlet adım atmalı
09:07 Annelerden iktidara: Öcalan serbest bırakılsın
09:05 ‘Sokaklardaki tepki hak ve özgürlük mücadelesidir’
09:04 Avrupa Barış ve Özgürlük Derneği kuruldu: Diasporada yeni bir siyaset
09:03 Saldırıların sürdüğü bölgeyi görüntüledi: Bazı köylerde 200 Alevi katledilmişti
09:02 'Bomba'dan alındı 'rapor'dan ceza verildi
09:00 Botan Vadisi baharın renklerine büründü
09:00 13 NİSAN 2025 GÜNDEMİ
12/04/2025
22:49 Özerk Yönetim heyeti Şam’a gitti
21:08 Amedspor, Urfaspor deplasmanından 3 puanla ayrıldı
20:25 İsrail'den Refah'a kuşatma
20:23 ABD-İran görüşmesi sona erdi
20:13 Roma'daki konferansın sonuç bildirgesi: Öcalan'ın çağrısı barış için şanstır
20:06 10 Ekim Katliamı'nda hayatını kaybedenler anısına belgesel
19:44 Kadın sempozyumu: Örgütlenelim, değiştirelim
19:20 Kürtçe ve Süryanicenin durumu tartışıldı: Çalışmalar yetersiz
19:00 Belediyenin çöp konteynerleri çalındı
18:06 QSD-Şam yönetimi arasında yeni görüşme
17:21 CHP'nin yeni MYK'si belli oldu
17:12 Ekolojistlerden ağaçlandırma çalışması
17:05 Anadil mücadelesinde dünya deneyimleri tartışıldı
16:50 ABD ve İran görüşmesi başladı
16:46 Biradost’ta mayın patlaması: 3 yaralı
16:27 Sağlık emekçisi Necati Aydın anıldı
15:58 Denizli'de bir kadın katledildi
15:31 Pervin Buldan: Sürecin birkaç ay içinde tamamlanması öngörülüyor
15:19 Mersin'den Alevi katliamlarına tepki
15:11 Yazar Dilaver Zeraq: Asimilasyona karşı kendi sistemimizi inşa etmeliyiz
14:53 Akay ve Aladağ için tahliye talebi
14:51 ‘İhraçlar işe iade edilene kadar mücadele edeceğiz’
14:35 32 yıl tutsaklığın ardından doğduğu köyde
14:35 Yazar İbrahim Sungur son yolculuğuna uğurlandı
13:30 Kayıp yakınları: Kürt sorununda çözüm için geçmişle yüzleşilmeli
13:24 İran'da 4 Beluc tutuklu idam edildi
13:07 Ölker ailesi: 31 yıldır beklediğimiz adalet kapısı açılsın
12:39 Eğitim Sen’den anadil çalıştayı: Kürtçe güvence altına alınmalı
12:37 Colemêrg’te şüpheli ölüm, Meletî’de kadın katliamı
12:31 Ateşkese rağmen saldırılar sürüyor: 2 HPG'li hayatını kaybetti
12:07 DEM Parti'den '13 madde' açıklaması: Bir liste sunulmadı
11:54 Hüseyin Deniz öykü yarışması için başvurular sürüyor
11:44 Aram Yayınevi'nden 8 yeni kitap
10:45 Taliban’ın yasak çemberleri genişliyor
10:14 BM uzmanlarından Kürt sorunun çözümüne dair öneri
09:30 10 Ekim anıtına saldırı: Aileler faillerin tespit edilmesini istiyor
09:23 Hastaneden cezaevine gönderilen hasta tutsak için ATK’ye başvuru
09:22 Bakan’dan mağdur öğretmenlere: Konuşulacak bir şey yok
09:20 Soğuk havada geçim derdi
09:13 Avukat Muratakan: ‘Umut hakkı’nın uygulanması süreç için ön açıcı olacak
09:11 Vergi savaşı tırmanıyor: Suriye küresel üretim zincirine dahil edilecek
09:07 Kuruldan itiraf gibi karar: Sağlıklı değerlendiremedik, tahliyeyi erteledik
09:04 Ortadoğu Uzmanı Özkan: Trump İran’a ölümü gösterip sıtmaya razı etmek istiyor
09:02 ‘Kadınların olmadığı bir süreç demokratikleşmez’
09:02 Hukukçulardan Meclis'e 'umut hakkı' başvurusu hazırlığı
09:00 12 NİSAN 2025 GÜNDEMİ
11/04/2025
23:58 İmralı Heyeti yasal süreç için Adalet Bakanlığı ile görüşecek
23:11 İsviçre’de Küresel İklim Grevi: Geleceğimizi satmayın
21:27 İzmir Barosu'ndan 'Faşizmin hedefinde; Barolar ve Avukatlar' paneli
21:22 'Abdullah Öcalan’a Özgürlük’ konferansı: Türkiye adım atmalı
20:45 İBB soruşturması kapsamında 24 şirkete kayyım atandı
20:36 Tutuklamalar protesto edildi: Öğrencileri serbest bırakın
20:16 Katledilen işçi Vezir Mohammad Nourtani davasında ödül gibi ceza
19:30 Birçok kentte ‘Ahmet El Şara’ protestosu: Bu işbirliği soykırımın suç ortaklığıdır
19:04 DEM Parti MYK’si ‘süreç’ planlaması çıkardı
18:42 Gazeteci Kenan Karavil tahliye edildi: Apê Musa’nın bayrağını taşıyacağız
18:30 Roma’da ‘Abdullah Öcalan’a Özgürlük’ konferansı
18:25 Bahçeli: Cumhurbaşkanımızın DEM Parti heyetiyle görüşmesi takdire şayan
18:18 Kürt siyasetçi yazar İbrahim Sungur yaşamını yitirdi
17:52 Fail Bulunmaz yine tutuklanmadı
17:03 Eğitim Sen: Atamada liyakat istiyoruz
16:57 Cezaevi verileri açıklandı: 103 bin 179 kapasite fazlası
16:43 Yoksulluk sınırı altında olan hanelere kira yardımı talebi
16:21 Kayyım, kadın merkezinin boşaltılmasını istedi
16:04 Orman kampında yapılaşma nedeniyle ağaçlar kesildi
15:53 ‘Elektrik zamları geri çekilsin’
15:43 Kadınlardan Colani’nin Türkiye’ye gelmesine tepki
15:15 3 tutsak daha 32 yıl sonra tahliye edildi
15:14 Abdullah Öcalan’ın yaş günü Şirnex’te kutlandı
15:03 Kadınlar barışın inşasını konuştu
14:57 Yargılanan gazeteciler: Gazetecilik onurunu korumaya devam edeceğiz
14:17 59 kişi hakkında daha tahliye kararı
14:15 Üveyş Öcalan mezarı başında anıldı
14:13 Gazetecilerin davasında mütalaa hazırlanacak
13:32 'Kuyu tipi hapishaneler kapatılsın'
13:28 Rojhilat’ta 4 gözaltı
13:21 Prefabrik evde yangın: 2 çocuk hayatını kaybetti
12:47 32 yıl sonra tahliye edildi
12:40 Irak Seçim Komisyonu: Seçimler zamanında yapılacak
12:34 Alevi katliamları hakkında suç duyurusu
12:18 İran Dışişleri Sözcüsü: Diplomasiye gerçek bir şans veriyoruz
11:54 Üç günde 9 Beluc idam edildi
11:54 Uzman çavuş, Aydın'dan sonra arkadaşını öldürmek için geri gelmiş
09:59 Ağır hasta tutsak Çam hastaneye kaldırıldı
09:57 Ankara’da kar yağışı: Okullar tatil edildi
09:48 DEM Parti MYK’si bir araya geldi
09:39 Berivan Bahçeci: Çağrının toplumsallaşması için örgütleniyoruz
09:11 14 kez şikayette bulundu, cezasızlık şiddet olarak döndü
09:10 ‘Ege ve Akdeniz göçmenler için ölüm yolu oldu'
09:09 Kayyım, AKP'li başkana şoför tuttu
09:08 Öcalan'ın avukatı: Koşullar değişmedi, süreç tecrit koşullarında yürütülemez
09:04 Kürtçe hukuk literatürü için yeni bir adım: DADSAZ kuruldu
09:03 'Öcalan'ın rolünü oynayabilmesi için uygun zemin oluşturulmalı'
09:00 11 NİSAN 2025 GÜNDEMİ
08:48 Zirai don uyarısı
08:40 Şirnex'te 11 bölgeye yasak
02:20 Gazeteciler Soykan ve Ağırel serbest
10/04/2025
23:49 Ordu'da iş cinayeti
23:28 Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem ifadeye çağrıldı
22:52 Silopiya Belediyesi eski Eşbaşkanı Aydemir’e 6 yıl 3 ay hapis cezası
22:37 Tülay Hatimoğulları ÇGD ödül töreninde: Söz veriyoruz hiçbir kalem kırılmayacak
22:06 Bilkent Üniversitesi’ne akademisyen girişi yasağı!
21:46 28. Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri sahiplerini buldu
21:25 TeatraSî'den ODTÜ’de Kürtçe tiyatro
20:32 AKP'li vekilin fabrikasındaki işçiler işten atıldı
20:28 Halep'te kadınlardan 4 Nisan paneli
20:22 Ahmet El Şara’nın ADF davet edilmesine tepki
20:15 İskenderun’da kadın katliamları protesto edildi
20:11 Diyala'da 2 DAİŞ'li yakalandı